27 Aralık 2010 Pazartesi

Krep , pişi veya cızlak

Vereceğim bu tarifi herkes biliyor olmalı,  annem kadar güzel yapamasamda ben de bu konuda fena sayılmam.
İçini zevkinize göre peynir, bal , pekmez , çikolata veya netür bir tad isterseniz onla çeşitlendirerek çayın yanında sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.


Ben iç harcı olarak çeçil peyniri, maydanoz ,yeliş biber ve nane kullandım. Kız kardeşim çok sevdiği için sık sık yaptığım kendi yöremde pişi olarak adlandırılan ( ÇORUM / Osmancık ) ,arkadaşımdan  adının cızlak olduğunu duyduğum, akıtma olarak da bilinen ama genel  olarak krep olarak bildiğimiz  bu lezzetin tarifi ve yapımı  oldukça kolay.

4 Kişilik

Malzemeler :

1 litre süt
1 yumurta
çok az sıvı yağ
alabildiğine un

Sütü derin bir kabın içine boşaltıyoruz içine yumurtayı kırıp biraz çırpıyoruz daha sonra bir yemek kaşığı sıvı yağı ekliyoruz ben bezen içine az miktarda da kuru maya katıyorum kalın yapacaksam bunu da tavsiye ederim ve alabildiğine un  ilave ediyoruz elde ettiğimiz hamur kek hamurandan daha cıvık olacak kepçeyle aldığımızda tavaya akacak şekilde sıvı olacak.İyice kızgın olduğuna emin olduğumuz teflon tavanın içine bir kepçe hamuru her yerine yayılacak şekilde  ilave ettikten sonra alt üst yaparak pişiriyoruz.Krepi bir kabın üzerine alıp  içini ben tereyağla yağlıyorum sonra iç malzemelerini ekliyor ve sararak servise hazır hale getiriyoruz.Dileyen suyla da yapabilir


Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder