27 Aralık 2010 Pazartesi

Fırında nar gibi kızarmış kaşarlı, yumurtalı ekmek

 Tüm hanımlar sofralarımıza binbir emekle gelen ekmekleri  ziyan olmasın diye çeşitli formüller üreterek değerlendirir. Bayatlayan ekmekleri tirit yapıyoruz, köfte harcında kullunıyoruz, parapa yapıyoruz, fırında kızartıp küçük küçük kesip çorbalarımıza katıyoruz, yumurtayla tavada kızartıp balık ekmek yapıyor ya da tarifini sizinle paylaşacağım ve denedikten sonra asla vaz geçemeyeceğiniz fırında yumurtalı,kaşarlı kıtır kıtır ekmekler yapıyoruz.

yukarda fotoğrafında görüldüğü üzere pişmeye hazır vaziyetteki bayat ekmeklerin hazırlanışı oldukça basit.

5 -6 Kişilik

Malzemeler :

1 bayat ekmek
4 - 5 yumurta
250 gr kaşar peyniri

Derin bir kabın içine yumurtaları  kırıyoruz. Üzerine rendelediğimiz kaşarları da ekleyip çırpıyoruz, dilimlediğimiz ekmeğimizin üzerine harcımızı  çatalla sürüyor ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın kabının üzerine ekmekleri  yerleştirip önceden ısıttığımız fırana veriyoruz. 15 -20 dakika sonra ekmeklerimiz nar gibi kızarmış bir şekilde kahvaltı sofralarımız için hazır hale geliyor.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. bu güzelligi görünce hemen denedim.missssss.şu an çayla birlikte yiyoruz.teşekkürlerrrrrrrr oya

    YanıtlaSil