6 Ocak 2011 Perşembe

BALKABAĞI TATLISI

   Balkabağı tatlısını bilmeyen yoktur sanırım.Kışın tatlı yemek istediğimde ya kabak tatlısı ya da ayva tatlısını tercih ederim.Annem bu tatlıyı çok güzel yapardı rengiyle, kokusuyla, tadıyla harika olurdu. Ben de yaptığı zaman tencerenin yarısını yerdim.
   Okuduğum kaynaklardan oldukça faydalı bir besin olduğunu öğrendiğim balkabağının yararlarının bazıları şöyle: Harika bir beta-karoten kaynağıdır, ayrıca başka vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Bir küçük tabak balkabağı, günlük beta-karoten ihtiyacının %25'ini, C vitamini ihtiyacının yüzde 10'unu karşılar ve iyi miktarda potasyum içerir. Ayrıca iyi bir lif kaynağıdır.



    Yapılışı oldukça basit olan bu tatlının malzemeleri de oldukça az.
 

    Malzemeler

   1 kg  Balkabağı
   2 su bardağı toz şeker
   2-3 tane karanfil
   bir su bardağı ceviz

  Bütün bir balkabağını alıp parçalara ayırmanıza gerek yok artık pazar ve manavlarda dilimlenmiş halde satılıyor. Aldığımız kabakları yıkayıp avuçiçi kadar porsiyonlara ayırdıktan sonra tenceremize yerleştiriyoruz. Üzerine şekeri kabakların üstünü kaplayacak şekilde döküyor bir gece kabakların suyunu salması için bekletip daha sonra sulanmış kabaklarımızı orta ateşte yarım saat pişiriyoruz pişerken içine birkaç tane karanfil atarsanız kokusu ve tadı daha bir lezzetli oluyor.
   Şuan tam mevsimi olan vitanim deposu  bu meyvenin tatlısını mutlaka denemelisiniz.

   Afiyet olsun:))   




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder