16 Ocak 2011 Pazar

KARNIBAHAR KIZARTMASI

     Kaç zamandır ekleme yapamadım yeni yılda kızartmış olduğum; ama ancak fırsat bulup ekleme yapabildiğim bu kızartmayı sizinle simdi paylaşıyorum. Yemeği de oldukça lezzetli olan karnıbaharın yumurtayla kızardıktan sonra sarımsaklı yoğurtlu sosla buluşmasının arkasından bence lezzeti iki katına çıkıyor.Buyrun yapmaya başlayalım.





      Malzemeler :
   
     1 kg karnıbahar
     3-4 yumurta 
     2-3 diş sarımsak
     yoğurt
     tuz
    sıvıyağ

    Karnıbaharlarımızı parça parça ayırıp yıkadıktan sonra haşlanması için tencereye alıyoruz  ve tuz ilave ediyoruz. Çatal geçecek kadar haşlanan karnıbaharları süzdükten sonra, yumurtaları kırıp çırpıyoruz. Çırptığımız yumurtalara karnıbaharlara bulayıp kızgın yağda kızartmaya başlıyoruz. Yukarda gördüğümüz halini alınca tabağa alıp yoğurt ve sarımsak harcını üzerine ekliyoruz. Bunu yumurtaları unla karıştırıp o şekilde de kızartabilriz benim damak tadıma bu daha uyduğu için sadece yumurtayla kızarttım.

Afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder